Дієта південного мурикісу в суцільних бразильських атлантичних лісах

Анотація

Ми систематично збирали дані про поведінку годування для однієї групи 33–39 південних мурикісів (Brachyteles arachnoides) в парку Estadual Carlos Botelho (PECB), штат Сан-Паулу, Бразилія (37 432,45 га безперервного Атлантичного лісу), з січня по грудень 1995 р. Ми визначали споживання продуктів харчування за допомогою миттєвих сканувань поведінки. Фрукти були найбільш вживаними продуктами харчування за всі 12 місяців (40–80% сканування за кожен місяць, в середньому = 71,3%). Мурикіс їв молоде листя більше, ніж зріле листя або квіти. Отримані нами результати узгоджуються з попередніми висновками на тих самих та сусідніх лісових ділянках, що південний мурикіс постійно харчується харчуванням при заселенні менш порушених середовищ існування, але на відміну від попередніх спостережень щодо опортуністичних фруктиворів у популяціях мурікі, що населяють фрагментовані ліси. Стійкий високий рівень плодоношення, ймовірно, є наслідком цілорічної доступності плодів у великих суцільних лісах.

дієта

Це попередній перегляд вмісту передплати, увійдіть, щоб перевірити доступ.

Параметри доступу

Придбайте одну статтю

Миттєвий доступ до повної статті PDF.

Розрахунок податку буде завершено під час оформлення замовлення.

Підпишіться на журнал

Негайний онлайн-доступ до всіх випусків з 2019 року. Підписка буде автоматично поновлюватися щороку.

Розрахунок податку буде завершено під час оформлення замовлення.

Список літератури

Альтман, Дж. (1974). “Спостережне вивчення поведінки: методи вибірки”. Поведінка 49: 227–267.

Brooks, TM, Mittermeier, RA, Mittermeier, CG, da Fonseca, GAB, Rylands, AB, Konstant, WR, Flick, P., Pilgrim, J., Oldfield, S., Magin, G., і Hilton-Taylor, C. (2002). "Втрата та вимирання середовища існування у гарячих точках біорізноманіття".Консерв. Біол.16 (4): 909–923.

Кустодіо-Фільо, А., Негрейрос, О. С., Діас, А. С., та Франко, Г. А. Д. С. (1992). "Composiçao florística do estrato arbóreo do Parque Estadual de Carlos Botelho, SP".Національний конгрес Конґресо Національний де Ессенсіас Натівас 1: 184–191.

de Carvalho, O. J., Ferrari, S. F., and Strier, K. B. (2004). "Дієта групи південних мурикісів". Примати 45 (3): 201–204.

де Карвальо, О. Дж. (1996). Dieta, padrões de atividade e de agrupamento do mono-carvoeiro (Brachyteles arachnoides) no Parque Estadual de Carlos Botelho—SP. Теза Мастера, Відділ генетики. Белем — Пара, Федеральний університет Белена-ду-Пара.

де Мораес, П. Л. Р. (1992). “Espécies utilizadas na alimentação do mono-carvoeiro (Brachyteles arachnoides—E GEOFFROY 1806) немає парку Естадуаль де Карлос Ботельо ". Національний конгрес Конґресо Національний де Ессенсіас Натівас 1: 1206–1208.

de Moraes, P. L. R., Carvalho Jr, O., and Strier, K. B. (1998). “Різниця в кількості плям та розмірі партії в муриківі (Brachyteles arachnoides). " Міжнародний Й. Примат. 19 (2): 325–337.

Домінгес, Е. Н. та Сільва, Д. А. (1988). “Geomorfologia do Parque Estadual de Carlos Botelho — SP.” Бол. Tec. Ін-т Флор. 42: 7–105.

МСОП, С. (1998). Оцінка чисельності населення та середовища існування (PHVA) для Muriqui (Brachyteles arachnoides. Белу-Орізонті — Бразилія.

Ламберт, Дж. Е. (1998). "Травлення приматів: взаємодія між анатомією, фізіологією та екологією харчування". Евол. Anthr. 7 (1): 08–20.

  •  

Lee, P. C., Majluf, P., and Gordon, I. J. (1991). "Зростання, відлучення та материнські інвестиції з порівняльної точки зору". Дж. Зоол. Лонд. 225: 99–114.

Мілтон, К. (1981). "Вибір їжі та травні стратегії двох симпатичних видів приматів". Am. Нат. 117 (4): 496–505.

Мілтон, К. (1984). Роль факторів переробки їжі у виборі їжі для приматів. У Родман, П. С., і Кант, Дж. Г. Х. (ред.), Пристосування для пошуку кормів у нелюдських приматів: внески в біологію організму просиміан, мавп та мавп. Нью-Йорк, Преса Колумбійського університету: с. 249–279.

Negreiros, O. C., Custodio-Filho, A., Dias, A. C., Franco, G. A. D. C., Couto, H. T. Z., Vieira, M. G. L., і Moura Netto, B. V. (1995). “Анальний аналіз есмурової глибини тропічного плавіального тропічного парку, заповідник Карлоса Ботельо, Nucleo de Sete Barras (SP – Бразилія)”. Бол. Tec. Ін-т Флор. 7 (1): 1–33.

Оутс, Дж. Ф. (1977). Гереза ​​і людина. Нью-Йорк, Академічна преса.

Пакагнелла, С. (1985). Censo de População de Monos-Carvoeiro (Brachyteles arachnoides) немає Parque Estadual de Carlos Botelho, штат Сан-Паулу. A Primatologia no Brasil 3. Biodiversitas., F. Belo Horizonte, Мінас-Жерайс: 225–234.

Петроні, Л. (1993). Aspectos da ecologia e comportamento do mono-carvoeiro (Brachyteles arachnoides — E. Geoffroy, 1806 - Cebidae, Primates) на Fazenda Intervales, Serra de Paranapiacaba, Сан-Паулу. Теза Мастер. Зоологія. Порто-Алегрі, Понтіфійський університет католіки до Ріо-Гранде-ду-Сул: 78.

Петроні, Л. (2000). Карактизація даної області використання і дієта для монокарвоейро (Brachyteles arachnoides, Cebidae-Primates) на Мата Атлантика, Серра-де-Паранапіакаба, ІП. Докторська дисертація, Департамент зоології. Сан-Паулу — SP, Університет Сан-Паулу: 166.

Радамбразил (1983). Projeto Radambrasil: Levantamento de recursos naturais., IBGE - Brasil. Вип. 32.

Річард, А. (Ед). (1985). Примати в природі. Нью-Йорк, В. Х. Фріман і комп.

Розенбергер А. та Стрієр К. (1989). «Адаптивне випромінювання приматів Ателіна». Дж. Хам. Евол. 18 (7): 717–750.

Стівенсон П. Р., Кінонес М. Дж. Та Ахумада Дж. А. (2000). "Вплив доступності фруктів на екологічне перекриття серед чотирьох неотропних приматів у національному парку Тінігуа, Колумбія". Biotropica 32 (3): 533–544.

Стрієр, К. Б. (1986). Поведінка та екологія шерстистої павукової мавпи, або мурікі: (Brachyteles arachnoides, Е. Geoffroy 1806). Кембридж, штат Массачусетс, доктор філософії Дисертація, кафедра антропології. Гарвардський університет: 352.

Стрієр, К. Б. (1987). “Соціоекологія шерстистих мавп-павуків, або мурікіс (Brachyteles arachnoides). " Am. J. Phys. Мурашник. 72 (2): 259 (000739).

Стрієр, К. Б. (1991). “Дієта в одній групі шерстистих мавп-павуків, або мурікісів (Brachyteles arachnoides). " Am. Дж. Приматол. 23 (2): 113–126.

Талебі, М. (2001). Фактори харчування, що впливають на вибір їжі в диких південних мурикісах (Brachyteles arachnoides) на південному сході Бразилії. XVIII конгрес Міжнародного приматологічного товариства - Примати в новому тисячолітті, Аделаїда, Південна Австралія, Австралія, IPS.

Талебі, М. (2003). “Дієтичні стратегії та ефективність травлення південних мурікі (Brachyteles arachnoides). " Am. J. Phys. Мурашник.(Додатково 36): 206.

ЮНЕСКО (1999). Конвенція про охорону світової культурної та природної спадщини. Комітет, В. Х. Марракеш — Марокко, Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури: 118.

Ван Русмален, М. Г. М. (1980). Вподобання середовища існування, дієта, стратегія годівлі та соціальна організація Чорної павучки (Ateles paniscus paniscus—Лінней 1758) в Суринамі, Lanbouwhogeschool (Wageningen): 175.

Інформація про автора

Приналежності

Кафедра біологічної антропології Кембриджського університету, Даунінг-стріт, Кембридж, Великобританія

Маурісіо Талебі та П. С. Лі

Асоціація Пру-Мурікі, Парк Естадуаль Карлос Ботельо, Кайкса Поштова 37, Сан-Мігель Арканхо, SP, CEP 18230-000, Бразилія

Маурісіо Талебі та Олександр Бастос

Кафедра розмноження тварин факультету ветеринарної медицини Університету Сан-Паулу, Сан-Паулу, Іспанія, Бразилія

Ви також можете шукати цього автора в PubMed Google Scholar

Ви також можете шукати цього автора в PubMed Google Scholar

Ви також можете шукати цього автора в PubMed Google Scholar