Прес-реліз: Global Nutrition Summit 2017: Мілан

прес-реліз

3,4 мільярда доларів США, виділені на саміті для подолання глобальної кризи недоїдання

• Оголошено 640 млн. Дол. США у вигляді нового фінансування; благодійність в Індії та Нігерії, де проживає найбільша кількість дітей, які недоїдають, обіцяє 150 мільйонів доларів США
  • Уряди, включаючи Кот-д'Івуар, Сальвадор і Мадагаскар, зобов'язуються охопити додаткових громадян програмами харчування

Мілан, Італія - Саміт, присвячений глобальній кризі недоїдання, змусив 3,4 млрд. Доларів США, включаючи 640 млн. Доларів США, - заявили сьогодні організатори.

Глобальний самміт з питань харчування 2017 року, відбувся в Мілані (Італія), скликав уряди, міста, міжнародні агентства, фонди, організації громадянського суспільства та бізнес, щоб пришвидшити глобальну реакцію на недоїдання - основну причину майже половини всіх смертей дітей у світі.

«Глобальна криза недоїдання ставить під загрозу фізичне та психічне благополуччя нинішнього та майбутніх поколінь», - сказав Кофі Аннан, виступаючи на саміті в якості Голови Фонду Кофі Аннана. «Прогрес у боротьбі з недоїданням та ожирінням можливий завдяки цілеспрямованим зобов’язанням, подібним до тих, що прийняті сьогодні тут. Потрібні подальші термінові інвестиції, щоб люди, громади та нації могли розкрити весь свій потенціал ».

Глобальний звіт про харчування за 2017 рік, заснований на саміті, показав, що, незважаючи на прогрес, 155 мільйонів дітей у всьому світі все ще затримуються в розвитку - вони занадто короткі для свого віку, часто через брак поживних речовин, що впливає на їх фізичний та когнітивний розвиток - і світ не в курсі зустрічей міжнародно узгоджені цілі харчування. Фінансування боротьби з недоїданням було тривожно низьким. Донори витрачають на харчування менше 1 відсотка зарубіжної допомоги, а країни виділяють на це питання від одного до двох відсотків своїх бюджетів на охорону здоров'я.

"Коли харчування займає головне місце в порядку денному, країни можуть використати весь свій потенціал", - сказала Мелінда Гейтс, співголова Фонду Білла і Мелінди Гейтс. "Сьогоднішній саміт дав зрозуміти, що світ це розуміє. Ці зобов’язання наближають нас до кроку до майбутнього, в якому кожна дитина не тільки виживає, але і процвітає ".

Серед нових зобов'язань, оголошених на саміті в Мілані, були:

• 100 мільйонів доларів США до 2030 року від Фонду Елеонори Крук, американської сімейної благодійності
  • До 100 мільйонів швейцарських франків (100 мільйонів доларів США) протягом п'яти років від Фонду сім'ї Ларссона Розенквіста, швейцарського фонду, присвяченого сприянню грудному вигодовуванню
  • 100 мільйонів доларів США за п’ять років від Фонду Аліко Данготе, благодійної організації Аліко Данготе, засновника та виконавчого голови нігерійської групи Данготе, найбільшого в Африці доморощеного конгломерату, щоб зменшити поширеність недоїдання на 60 відсотків у цільових районах Нігерії.
  • 50 мільйонів доларів США за п’ять років від Tata Trusts, індійської філантропії у галузі охорони здоров’я, охопивши понад 10 мільйонів молодших п’яти років та 300 000 вагітних та годуючих грудьми
  • 33 мільйони доларів США у 2017 році від Кінг Філантропі, сімейної благодійності, що базується в США.
  • 150 мільйонів доларів США за п’ять років від «Сили харчування», фонду, присвяченого боротьбі з недоїданням дітей
  • Фонд Чаудхарі, що базується в Непалі, зобов’язався охопити 1 мільйон вразливих людей за допомогою заходів, пов’язаних з харчуванням та здоров’ям, протягом наступних 5 років

"Зобов'язання, забезпечені сьогодні, є ще одним кроком на шляху до подолання голоду та недоїдання у всьому світі", - сказав Вільям Мур, виконавчий директор Фонду Елеонори Крук. «Наш фундамент побудований на рішучій рішучості Елеонори Крук щодо того, що кожна людина має право на життя без голоду. Наші кошти будуть зосереджені на дослідженнях, розбудові потенціалу та пропаганді належного харчування - потужного інструменту боротьби з подоланням крайньої бідності та досягненням цілей сталого розвитку до 2030 року ".

Кілька постраждалих країн, включаючи Кот-д'Івуар, Сальвадор та Мадагаскар, також взяли на себе зобов'язання щодо розширення внутрішніх програм з поліпшення харчування матерів та дітей. Аналіз Світового банку у 2016 році показав, що для досягнення загальнодоступних цілей щодо затримки росту, анемії у жінок, ексклюзивного грудного вигодовування та збільшення масштабного лікування виснаження необхідні додаткові початкові інвестиції у розмірі 3,7 млрд. Доларів США на рік.

"Недоїдання полягає не в нестачі їжі, а в недостатній кількості поживних дієт", - сказала Граса Махель, засновник Трасту Граса Махель і спікер Саміту. “Коли жінки добре харчуються, майбутні покоління отримують користь. Це колективна відповідальність, і якщо ми хочемо підвищити наші шанси на досягнення Цілей сталого розвитку, уряд, приватний сектор, спільнота розвитку та громадянське суспільство повинні об'єднатися та більш інтегровано підійти до недоїдання як пріоритету розвитку. "

Міністр міжнародного розвитку Лорд Бейтс, також виступаючи на Саміті, сказав: «Великобританія веде міжнародну діяльність з боротьби з недоїданням, даючи як окремим особам, так і країнам шлях до кращого майбутнього та звільняючи їх від бідності та залежності від допомоги. Ми виконуємо всі зобов’язання, прийняті на Лондонському саміті з питань харчування для зростання в 2013 році, включаючи 575 млн. Фунтів стерлінгів на конкретні програми харчування, і ми вже пройшли половину шляху до досягнення нашої мети - досягти 50 мільйонів людей до 2020 року. У 2013 році Великобританія зобов’язалася виділити до 280 мільйонів фунтів стерлінгів відповідного фінансування програм харчування, як спосіб стимулювати інших наслідувати наш приклад, і я із радістю повідомляю сьогодні, що ми розблоковуємо все наше фінансування ".

Глобальний самміт з питань харчування став першим глобальним форумом Десятиліття дій ООН з питань харчування (2016-2026), який спільно очолюють Всесвітня організація охорони здоров’я та Продовольча та сільськогосподарська організація.

"Надихає бачити, як більше країн зобов'язуються інвестувати в краще харчування", - сказав д-р Тедрос Адханом Гебреєсус, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я. «Це один з найосновніших кроків до покращення здоров’я та сприяння розвитку. Я з нетерпінням чекаю, що більше країн виділятимуть кошти в рамках Десятиліття дій з питань харчування ".

Хосе Граціано да Сілва, генеральний директор Продовольчої та сільськогосподарської організації, сказав: «Покладання кінця всім формам недоїдання повинно стати основою нового соціального договору, в якому ніхто не залишається позаду. Десятиліття дій з питань харчування закликає всіх нас до дій для досягнення цієї мети ".

Саміт висвітлив потенційну роль міст у створенні кращих продовольчих систем для своїх громадян, виділивши Міланський міський пакт продовольчої політики, міжнародний пакт, підписаний 159 містами з усього світу з понад 470 мільйонами жителів. Вона мала на меті спиратися на спадщину першої конференції «Харчування для зростання», яка відбулася в Лондоні в 2013 році, на яку було зібрано понад 4 млрд. Доларів США для проектів у галузі харчування та 19 млрд. Доларів США для проектів, що покращують харчування за допомогою проектів в інших секторах, таких як сільське господарство, вода та санітарія.

Контакт із ЗМІ: Хелен Палмер, Вебер Шендвік, на [email protected] та +44 (0) 7912 242394.

Про Глобальний саміт з питань харчування 2017: Мілан

Глобальний самміт з питань харчування 2017 року проводиться у співпраці з Міністерством охорони здоров’я Італії та Міланом та у тісному партнерстві з низкою міжнародних зацікавлених сторін, включаючи Департамент міжнародного розвитку Великобританії, Всесвітню організацію охорони здоров’я, Продовольчу та сільськогосподарську організацію ООН, Фонду Білла і Мелінди Гейтс та Міжнародної коаліції з питань адвокатури з питань харчування. Він був скликаний з метою підбиття підсумків зобов'язань щодо харчування, прийнятих на сьогодні, святкування прогресу до досягнення глобальних цілей у галузі харчування та оголошення додаткових зобов'язань щодо прискорення глобальної реакції на недоїдання у всіх його формах.

Про Глобальний звіт про харчування за 2017 рік