Північне мерехтіння

Північне мерехтіння

Загальний опис

Північні мерехтіння незвичні серед північноамериканських дятлів тим, що їх загальний забарвлення - коричневий, а не чорно-білий. Спини у них коричневі з чорними заборонами, а груди та животи мають світло-коричневий колір з помітними чіткими чорними плямами. У них хвости чорні, а на них білі огірки. На верхній частині грудей є широка чорна смуга. У Вашингтоні зустрічаються дві форми: червоний і рідше жовтий. Махові пір’я червоновухих мерехтінь мають червонувато-оранжеві вали, а крила та хвіст знизу червонувато-оранжеві. Флікери червоного кольору мають сірі голови, горло і потилицю, а лоби коричневі. Чоловічі флікери червоного кольору мають червоні вуса; вуса самки блідо-коричневі. Як правило, жодна стать не має кольорового півмісяця на потилиці (але див. Нижче). Махові пера Жовтосмугових мерехтінь мають жовті вали, а їх крила та хвіст жовті знизу. Голови Жовтесеньких Флікерів зверху сірі, а обличчя та горло коричневі. У самців чорні вуса; у самок їх немає. І самці, і самки мають червоні півмісяці на потилиці. Взаємозв’язки між цими двома формами є загальними, і деякі птахи червоного кольору у Вашингтоні мають червоні півмісяці на потилиці.

Середовище існування

Північні мерехтіння можна знайти в більшості лісистих регіонів Північної Америки, і вони є звичними птахами в більшості приміських середовищ. Їм потрібна якась відкрита територія і вони не гніздяться посеред густих лісів, але вони розмножуються в більшості інших типів лісів. Поза сезону розмноження вони також часто відвідують інші відкриті території, включаючи заміські газони та парки, луки, полин і навіть піщані дюни.

Поведінка

На відміну від більшості інших дятлів, північні мерехтіння є переважно грунтовими живильниками, хоча вони також добувають стовбури дерев та кінцівки. Вони мають сильно хвилеподібну схему польоту, і їх можна легко визначити в польоті за цією схемою та їх помітними білими крупами. Їхній хриплий дзвінок дещо нагадує сміх. Вони також дають особливий заклик, який часто транскрибується як klee-yer.

  •  

Північне мерехтіння харчується переважно мурахами, але також приймає інших комах та деякі фрукти, насіння та ягоди.

Вкладання

Північні мерехтіння, як правило, викопують гніздові порожнини в мертвих або хворих соснах, бавовняних деревах або вербах. Самці роблять більшу частину розкопок за певної допомоги самок. Обидва інкубують від 5 до 8 яєць близько 11 днів, а потім розводять новонароджених молодняків ще приблизно 4 дні. Обидві статі годують молодняк, який залишає гніздо через 24 - 27 днів. Батьки продовжують годувати молодняк, коли вони з’являються, і незабаром молоді починають слідувати за дорослими до кормових ділянок та збирати власну їжу.

Статус міграції

Північні мерехтіння частково перелітні. Червоносмугові мерехтіння, як правило, перезимують на своїх місцях розмноження або мігрують на менші відстані, ніж жовтосмугові мерехтіння, але обидва вони, як правило, відступають з високих висот і зимують у західній Вашингтонській низовині. Флікери з жовтим валом, які є сильно мігруючими, стають все більш поширеними у Вашингтоні, особливо вздовж зовнішнього узбережжя, взимку. Це збільшення, ймовірно, в основному пов’язано з мерехтінням жовтих валів, які перекочували до Вашингтона з Аляски та північних Скелястих гір.

Заповідний статус

Північні мерехтіння відіграють важливу роль у лісових екосистемах, викопуючи гніздові та корінні нори, які згодом використовуються іншими птахами, тваринами та плазунами, які не можуть самостійно створити. Вони поширені в усьому своєму ареалі і є найпоширенішим дятлом у Вашингтоні. Поширення житлової забудови, доріг та зростаюча фрагментація лісу збільшили кількість середовища проживання для Північних мерехтінь. Однак останнім часом спостерігаються незначні спади, що може бути пов'язано з конкуренцією європейських шпаків за гніздові нори .

Коли і де знайти у Вашингтоні

Поширені та широко поширені у Вашингтоні, північні мерехтіння розмножуються по більшій частині штату, особливо в житлових районах, міських парках та садах. Починаючи з вересня, вони, як правило, концентруються в низинах по обидва боки Каскадів, особливо в районах з великою кількістю ягід. Зима - це час, коли, швидше за все, можна побачити жовтуваті форми, особливо на зовнішньому узбережжі.

Клацніть тут, щоб відвідати обліковий запис цього виду та карту розповсюдження сезону розмноження в Sound to Sage, онлайновому племінному атласі птахів Сіетла Одюбона в графствах Острів, Кінг, Кітсап та Кіттітас.